5 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΟΦΙΑ

- Εκτύπωση
Τιμή: € 265 ΕΥΡΩ
Μεταφορά Οδικώς
Διατροφή Ημιδιατροφή
Ημέρες 5
Αναχωρήσεις 03/10/2018

5 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΟΦΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 03/10/2018

1η ημέρα:  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤO ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας. Διέλευση από τα σύνορα Προμαχώνα. Στάση στα αφορολόγητα και συνεχίζουμε για Βουκουρέστι. Άφιξη ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ξενάγηση)

Μετά  το  πρωινό , θα επισκεφθούμε το Πατριαρχικό ναό του Άγιου Δημήτριου, το καταπληκτικό μουσείο φυσικής ιστορίας του Αντύπα, το«μουσείο του χωριού», που είναι το μοναδικό στο είδος  του και παρουσιάζει την παλιά παραδοσιακή αγροτική ζωή και τις παραδόσεις της χώρας, το «ναό της μουσικής», το «Ατενέουμ», την Στρατιωτική Ακαδημία, την αψίδα του Θριάμβου, την Βουλή, την ελληνική εκκλησία και το τελευταίο «απόκτημα» πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο με το διασκεδαστικό τίτλο. Μέγαρο του Λαού. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (Σινάια/ (Καρπάθια)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την Σινάια στα Καρπάθια όρη. Κατά την πανέμορφη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία μιας πρώτης γνωριμίας με τις φυσικές ομορφιές της χώρας. Στο μαργαριτάρι των Καρπαθίων, την Σινάια, θα επισκεφθούμε την ομώνυμη Ιερά Μονή που κτίστηκε το 1685 και το παλάτι Πέλες, παλαιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση, η αίθουσα των όπλων, οι συλλογές αριστουργημάτων απ’ όλον τον κόσμο που κοσμούν τα 365 δωμάτια που δίκαια το κάνουν ένα από τα λαμπρότερα ανάκτορα της Γηραιά ηπείρου. Συνεχιζουμε για την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ.  Πρόκειται για μια ορεινή πόλη με 500.000 κατοίκους, με δρόμους και κτίσματα του 18ου αιώνα. Θα περπατήσουμε στα όμορφα δρομάκια του Μπρασόβ και θα θαυμάσουμε την ομορφιά του. Θα επισκεφθούμε επίσης τη Μαύρη Εκκλησία, φημισμένη για το αρμόνιο της και την πολύτιμη συλλογή των περσικών χαλιών, το Δημαρχείο της πόλης, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο τυπογραφείο όπου τυπώθηκε η ρουμανική γλώσσα και θα γνωρίσουμε το γραφικό χαρακτήρα της πόλης. Επίσης θα επισκεφθούμε τον πύργο του Δράκουλα ή Bran Castle στο χωριό Mπράν. Εκεί έζησε μέρος της ζωής του ο αιμοσταγής ηγεμόνας της Ρουμανίας Βλάντ Τσέπες, που ο μύθος τον συνέδεσε με το φοβερό κόμη Δράκουλα. Στις αίθουσες του έχουν γυριστεί οι περισσότερες ταινίες του Δράκουλα με τον Κρίστοφερ Λι. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ- ΣΟΦΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας . Άφιξη στην Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη γνωριμία με την πόλη . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: ΣΟΦΙΑ -ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Πρωινό και ξενάγηση στην όμορφη πόλη. Θα δούμε  την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία, τον περίφημο  ναό του Αλεξάντερ  Νέφσκυ, την Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη μας με τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 260 Ευρώ

Μονοκλινο+90 Ευρώ 

  

Περιλαμβάνονται :

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*
  • Πρωινό σε μπουφέ και δείπνο καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις   όπως αναφέρονται  στο  πρόγραμμα 
  • Συνοδός  του γραφείου  μας 
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη  αστικής και  Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης


Δεν περιλαμβάνονται:

  Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, αρχαιολογικούς χώρους,

  Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα  και ότι  ρητά  αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
-Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν για την   καλύτερη δυνατόν εξυπηρέτηση  των ταξιδιωτών.