ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ - ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Τιμή από: Καλέστε μας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΚΕΤΟΥ

 • Πακέτο: ΕΥΡΩΠΗ
 • Προορισμός: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ - ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
 • Μεταφορά: Οδικώς
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή
 • Ημέρες: 5
 • Αναχωρήσεις: 12/10/2020

1η μέρα: ΛΑΜΙΑ - ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ
Αναχώρηση από ΛΑΜΙΑ με ενδιάμεσες στάσεις και από εκεί διασχίζοντας τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ .

2η μέρα: ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ - ΣΩΖΟΠΟΛΗ - ΠΥΡΓΟΣ - ΜΠΟΥΡΓΑΣ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ
Πρόγευμα και σήμερα θα αναχωρήσουμε με προορισμό μας τη Μαύρη Θάλασσα μέσω του νέου αυτοκινητοδρόμου.
Η περιήγηση μας ξεκινά με πρώτο σταθμό ΑΓΧΙΑΛΟΣ -ΠΟΜΟΡΙΑ το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου με την σπουδαία εικονογράφηση του όπου σήμερα θα υπάρχει και ο επιτάφιος. Κατόπιν για την ΑΡΧΑΙΑ ΣΩΖΟΠΟΛΗ που διατηρεί την ονομασία της και η οποία ήταν αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα. Σπουδαίο κέντρο ελληνισμού το οποίο φιλοξενεί μέχρι και στις μέρες μας τους περισσότερους Έλληνες στη περιοχή αυτή της Μαύρης Θάλασσας. Επόμενος σταθμός μας η πόλη του ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ(ΠΥΡΓΟΣ),εμπορικό κέντρο, λιμάνι και γενέτειρα του ποιητή Κώστα Βάρναλη. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζουν η Μητρόπολη, το Θέατρο της Όπερας και ο κομψός πεζόδρομος Αλεξάνδροφσκα. της πόλης. Κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο - Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ - ΒΑΡΝΑ - ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ
Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στην πολύ σημαντική για τον ελληνισμό της Ανατολικής Ρωμυλίας πόλη
αναχωρήσουμε διασχίζοντας την Ακτή του Ηλίου με προορισμό την “καλοκαιρινή πρωτεύουσα” της χώρας, τη πόλη της ΒΑΡΝΑΣ η οποία υπήρξε σπουδαίο οικονομικό κέντρο και για ένα διάστημα από το 1949 ως το 1956 πήρε το όνομα Στάλιν. Θα έχουμε περιήγηση σε ένα από τα σύμβολα της περιοχής , τη μονή Αλατζά (XII —XIV) που χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο αποτελεί έναν από τους πιο συχνά επισκεπτόμενους τουριστικούς χώρους της χώρας. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Στη Βάρνα θα δούμε τη Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και το πρόσφατα κατασκευασμένο και ιδιαιτέρως εντυπωσιακό Ενυδρείο όπου προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε το συναρπαστικό σόου των δελφινιών. Παραμονή για γεύμα στη πολυσύχναστη ακτή της περιοχής και χρόνος ελεύθερος . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μα , δείπνο, διανυκτέρευση

4η μέρα: ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ ΠΟΛΗ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ για να επισκεφτούμε τη σπουδαία πόλη της Ανατολικής Ρωμυλίας την ιστορική ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. ʼφιξη και πεζή περιήγηση στην παλαιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά. Η παλαια πολη, οι μιναρεδες ντζουμαγια και ιμαρετ, το αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το σπιτι - μουσειο Κουγιουμτζογλου και η εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα ενώ θα έχουμε χρόνο για γεύμα προαιρετικά στον όμορφο πεζόδρομο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΦΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ - ΛΑΜΙΑ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε ,ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ για τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων, με ενδιάμεσες στάσεις στη ΛΑΜΙΑ.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν
 • 3 διανυκτερεύσεις ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ σε πολυτελές ξενοδοχεία 4*KOTVA , με ημιδιατροφή.
 • 1 ΔΙΑΝ. ΦΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΡΑΜΑΝΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕ ΗΜ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα κλπ.
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι είναι προαιρετικό και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 


Σημείωση:

Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί, απαραίτητη για τη συμμετοχή στο ταξίδι ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΣ ?

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σα δώσουμε όποια πληροφορία θέλετε σχετικά με το πακέτο μας.

Πεδία με την ένδειξη (*) είναι υποχρεωτικά.