ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Τιμή από: Καλέστε μας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΚΕΤΟΥ

 • Πακέτο: ΕΥΡΩΠΗ
 • Προορισμός: ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
 • Μεταφορά: Οδικώς
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή
 • Ημέρες: 7
 • Αναχωρήσεις: 06/07/2020

1η ημέρα:  ΛΑΜΙΑ – ΤΙΡΑΝΑ-ΑΝΑΧ. ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ ΩΡΑ . 2.30/ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑΘΜΟ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΩΡΑ 03. ΤΟ ΠΡΩΙ Μ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ.ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Περνώντας φυλάκιο της ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ, άφιξη (σύνορα, διατυπώσεις κ.λ.π.). Συνέχεια Το απόγευμα περιήγηση της πρωτεύουσας της Αλβανίας τα Τίρανα, με το λεωφόρο στις κεντρικές πλατιές της πρωτεύουσας και στα υπουργεία, το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο. Δίπλα θα δούμε την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στ' άλογο και γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Τελειώνοντας τη περιήγηση στο κέντρο των Τιράνων, βλέπουμε την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο, το Sheraton και δίπλα το στάδιο Qemal Stafa. Είναι η πρωτεύουσα της Αλβανίας από το 1920. Έχει σήμερα πλέον περίπου 1.500.000 κατοίκους και αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Το κομβικό σημείο της πόλης είναι η πλατεία Σκεντέρμπεη και η πλατιά της Μητέρας Τερέζας. Επίσκεψη στον νέο ορθόδοξο ναό της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, του επιβλητικού Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αναστάσεως. Τακτοποίηση ΣΤΟ Ξενοδοχειο ΔΕΙΠΝΟ Δ/ση .

2η ημέρα: Τίρανα – Μπουτβα - Κοτορ - Νεουμ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Μαυροβούνιο. Περνάμε από της πόλεις Λεζα φτάνουμε στα σύνορα (Σκόδρα), και η πρώτη πόλη του Μαυροβούνιου που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας είναι το Μπαρ το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Μέσω της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στη Μπούτβα, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα στο κάστρο. Ερευνητές και ιστορικοί υποστηρίζουν πως η παλιά πόλη ήταν αρχικά νησί και αργότερα ενώθηκε με την ακτή σχηματίζοντας έναν αμμώδη ισθμό. Λέγεται πως η περιοχή ανακαλύφθηκε από κάποιον Έλληνα ναυτικό που ονομαζόταν Boutoua. Αργότερα τις ακτές του Μαυροβουνίου κατέλαβαν οι Βενετοί, την επιρροή των οποίων βλέπουμε και στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλιάς πόλης. Στην παλιά πόλη της Μπούντβα, όπου κυριαρχεί η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης και θα δούμε το φρούριο – Σιταντέλ – που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα, αναχωρούμε για Κότορ όπου ξεχωρίζουν τα Παλιά Τείχη, η Παλιά Πόλη με τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος από τον 12ο αιώνα και η μαρίνα με τα πανάκριβα κότερα. Πάνω από την πόλη του Κότορ δεσπόζει το κάστρο στο οποίο για να ανέβεις πρέπει να ‘σκαρφαλώσεις’ 1.200 σκαλοπάτια γι το φρούριο του Αγ. Γεωργίου. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λουκά και του Αγ. Νικόλαου. Αναχώρηση για Νεουμ,Η ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΔΕΙΠΝΟ Διανυκτερευση.

3η ημέρα: Ντουμπροωνικ

Μετά το πρωινό μας ξενάγηση σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου, προστατευόμενη από την UNESCO το Ντουμπρόβνικ το μαργαριτάρι τις Αδριατικής. Στην πόλη με την ονομασία ‘Ραγκούζα’ θα δούμε τα ανάκτορα, του Σπόνζα του 16ου αιώνα, το παλάτι των Ρέκτορς, στον καθεδρικό ναό και στην εκκλησία του προστάτη της πόλης του Αγίου Βλασίου, το Φραγκισκανό μοναστήρι και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Θα μπούμε από την πύλη Πιλ και θα βγούμε από την πύλη Πλος ή και αντίστροφα, όπου θα δούμε επίσης τη μικρή και τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα, Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ. Η Παλιά Πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, τα μεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη. Θα προσκυνήσουμε στην Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία, χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και προαιρετικά προγράμματα (κρουαζιέρα στο Lokrum και τελεφερίκ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Τρεμπινιε - Σπλιτ – Σιμπενικ
Ακολουθούμαι στης πανέμορφες δαντελωτές ακτές όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πανέμορφους κολπίσκους και ατελείωτα νησάκια και γραφικά ψαροχορια. Φτάνουμε στο Σπλιτ θα δούμε τον λόφο Μοργιάν – σύμβολο της πόλης – θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης με το λιμάνι, την αμμώδη παραλία στο κέντρο της και τον παραλιακό πεζόδρομο, θα επισκεφτούμε το παλάτι του Διοκλετιανού, το οποίο ανήκει στον κατάλογο Εθνικής κληρονομιάς της UNESCO – αξιόλογο δείγμα της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής στην ανατολική πλευρά της Αδριατικής θάλασσας. Ελεύθερο χρόνο όπου έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ μας η το μεσημεριανό μας σε ένα από τα πολλά καφέ η εστιατόρια στα στενά η στο γοητευτικό πεζόδρομο. Επιβίβαση στο πούλμαν και το απόγευμα φτάνουμε στο Βρατα Κρκα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μπιογρατ - Ζαντάρ - Λίμνες Πλιτβιτσε – Ζάγκρεμπ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για Ζαντάρ, όπου θα δούμε την χερσαία πύλη και τα τείχη, την πλατεία του λαού, την πύλη της Θάλασσας, το θαλάσσιο πιάνο και το Φόρουμ. Η πόλη τον μεσαίωνα ήταν η κυριότερη βάση του Βυζαντινού στόλου. Το 1409 ο Βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βενετούς τις πόλεις τις Δαλματίας για 100.000 δουκάτα. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκέπτομαι τον βυζαντινό ναο του Αγ. Δονάτου. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή των λιμνών Πλίτβιτσε στον επίγειο παράδεισο . Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς η μεγαλύτερους καταρράκτες είναι ένα θέαμα μοναδικό με μαγικές εικόνες. Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύμα της, που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλα υψηλότερα, άλλα χαμηλότερα που με μια σειρά καταρρακτών, τα νερά πέφτουν από τη μια λίμνη στην άλλη. Ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για την ZAGREB, θα δούμε την λεωφόρο Κυρίλλου και Μεθοδίου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός και η Αρχιεπισκοπή. Επίσης θα δούμε το Προεδρικό μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο- Διανυκτέρευση.


6η ημέρα: Ζάγκρεμπ – Βελιγράδι

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας στο όμορφο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα που καθρεφτίζεται στα νερά του Δούναβη. Ξενάγηση στην πόλη: επίσκεψη στον ναό του Αγ. Σάββα, από τον κεντρικό & εμπορικό δρόμο Κνεζ Μιχαήλοβα θα οδηγηθούμε στο εντυπωσιακό Κάστρο Καλεμεγδάν, στη συμβολή των ποταμών Σάβα & Δούναβη, με εκπληκτική θέα! Θα δούμε επίσης τις εκκλησίες Ρούτζικα και Aγ. Παρασκευή, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το Κοινοβούλιο. . Δείπνο, διανυκτέρευση.


7η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - Νις – Λαμια

Νωρίς το πρωί μετα το πρωινο αναχωρούμε ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΣ για καφε . Συνεχίζουμε για τα συνορα των ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ Μ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ στάσεις στη διαδρομη μας το βραδυ στη ΛΑΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.

 

Τιμή κατ' άτομο

 • Καλέστε μας

Περιλαμβάνονται:

 • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ / ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ.
 • ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* ΚΑΙ 4*
 • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ {6 ΠΡΩΙΝΑ ΚΑΙ 6 ΔΕΙΠΝΑ}
 • ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ{ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΑ}
 • ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ.
 • ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΣ ?

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σα δώσουμε όποια πληροφορία θέλετε σχετικά με το πακέτο μας.

Πεδία με την ένδειξη (*) είναι υποχρεωτικά.