ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ (5 ΗΜΕΡΕΣ)

Τιμή από: Καλέστε μας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΚΕΤΟΥ

 • Πακέτο: ΕΥΡΩΠΗ
 • Προορισμός: ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
 • Μεταφορά: Οδικώς
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή
 • Ημέρες: 5
 • Αναχωρήσεις: 22.12.2019

1η ημέρα: 22/12 Λαμία – Τίρανα
Αναχώρηση στις 05.0 πρωι από πλατεια παρκου και συνεχίζουμε για το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, άφιξη (σύνορα, διατυπώσεις κ.λ.π.). και συνεχίζουμε για το Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Το Αργυρόκαστρο με πληθυσμό 30.000 κατοίκων περίπου. Το ιστορικό κέντρο και αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Αφού περάσουμε της πόλεις Φιερι, Λουσνιε, Καβαγια, Δυρράχιο, το απόγευμα φτάνουμε στα Τίρανα δειπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 23/12 Τίρανα – Μπούντβα - Ντουμπροβνικ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Μαυροβούνιο. Μπαίνουμε στο Μαυροβούνιο (Τσρνα Γκόρα),το «Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων». Η πρώτη πόλη που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας είναι το Μπαρ το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Συνεχίζουμε για τη Μπούτβα, και μέσω της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα στο κάστρο. Ερευνητές και ιστορικοί υποστηρίζουν πως η παλιά πόλη ήταν αρχικά νησί και αργότερα ενώθηκε με την ακτή σχηματίζοντας έναν αμμώδη ισθμό. Λέγεται πως η περιοχή ανακαλύφθηκε από κάποιον Έλληνα ναυτικό που ονομαζόταν Boutoua. Οπως όμως αναφέρει η ελληνική μυθολογία όλα ξεκίνησαν από τον Κάδμο, γιο του βασιλιά της Τύρου Αγήνορα και αδελφού της Ευρώπης. Αργότερα τις ακτές του Μαυροβουνίου κατέλαβαν οι Βενετοί, την επιρροή των οποίων βλέπουμε και στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλιάς πόλης. Στην παλιά πόλη της Μπούντβα, όπου κυριαρχεί η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης και θα δούμε το φρούριο – Σιταντέλ – που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα.
Το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 24/12 Ντουμπρόβνικ
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το μαργαριτάρι της Αδριατικής, όπως αποκαλούν το Ντουμπρόβνικ και αμέσως ξεκινάμε την ξενάγηση σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου, προστατευόμενη από την UNESCO . Στην πόλη με την ονομασία ‘Ραγκούσα’ θα δούμε τα ανάκτορα, του Σπόνζα του 16ου αιώνα, το παλάτι των Ρέκτορς, στον καθεδρικό ναό και στην εκκλησία του προστάτη της πόλης του Αγίου Βλασίου, το Φραγκισκανό μοναστήρι και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Θα μπούμε από την πύλη Πιλ και θα βγούμε από την πύλη Πλος ή και αντίστροφα, όπου θα δούμε επίσης τη μικρή και τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα, Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ και θα προσκυνήσουμε στη Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία. Η Παλιά Πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και προαιρετικά προγράμματα (κρουαζιέρα στο Λοκρυομ και τελεφερίκ). Δείπνο στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 25/12 Ντουμπροβνικ – Κοτορ – ΚΡΟΥΓΙΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί Κότορ όπου ξεχωρίζουν τα Παλιά Τείχη, η Παλιά Πόλη με τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος από τον 12ο αιώνα και η μαρίνα με τα πανάκριβα κότερα. Πάνω από την πόλη του Κότορ δεσπόζει το κάστρο στο οποίο για να ανέβεις πρέπει να ‘σκαρφαλώσεις’ 1.200 σκαλοπάτια για το φρούριο του Αγ. Γεωργού. Ενδιάμεσες στάσεις στην επιστροφή μας και το απόγευμα φτάνουμε στην ΚΡΟΥΓΙΑ . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΓΛΕΝΤΙ Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 26/12 ΚΡΟΥΓΙΑ -ΛΑΜΙΑ
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε το ΒΡΑΔΥ στη ΛΑΜΙΑ με τις πιό όμορφες αναμνήσεις.

 

ΑΝΑΓΚΑΙΑ :  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ  ή  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ 

Περιλαμβάνονται

 • Πολυτελές λεωφορείο με έμπειρο οδηγό
 • Ξεναγός σε όλη την διάρκεια της εκδρομής
 • Αρχηγός του γραφείου
 • Αστική ασφάλεια
 • 4 πρωινά
 • 4 Δείπνα( το ένα με Χριστουγεννιάτικο γλέντι )
 • 1 διανυκτέρευση HOTEL 4* TIRANA - 22/12/2019
 • 2 διανυκτερεύσεις HOTEL ADRIA 4* - DUBROVNIK – ΙΝ 23/12/2019 – ΟUT 25/12/2019
 • 1 διανυκτέρευση HOTEL PANORAMA4* KRUJE - IN 25.12.2019 OUT 26.12.2019

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ότι είναι προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ( ποτά, φιλοδωρήματα, εισόδους μουσείων κλπ )

 

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΣ ?

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σα δώσουμε όποια πληροφορία θέλετε σχετικά με το πακέτο μας.

Πεδία με την ένδειξη (*) είναι υποχρεωτικά.