Αναζήτηση πακέτων

Ασφάλεια

modial banner greek

Ειδικά πακέτα

travel seniorgolden

Travel Plan

travel plan

Ετοιμάστε βαλίτσες και φύγαμε !!!
Τώρα μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας ταξίδι.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αεροπορικά εισιτήρια

plane tickets

Survey

onlinesurvey

Εάν έχετε ταξιδέψει μαζί μας, παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιό μας ΕΔΩ.

ΟΜΟΓΕΝΗΣ - ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

- Εκτύπωση
Τιμή: € 145,00
Μεταφορά Οδικώς
Διατροφή Ημιδιατροφή
Ημέρες 3
Αναχωρήσεις 28/09/2018

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 28/09/2018

ΟΜΟΓΕΝΗΣ - ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ – ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ -  ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΑΥΛΩΝΑ – ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ – ΧΕΙΜΑΡΑ-ΒΟΥΘΡΩΤΟΣ

Σάββατο  : Βουλιαράτες – Δερβιτσάνη – Αργυρόκαστρο - Αυλώνα

Αναχώρηση στις 6:00π.μ. από Λαμία. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις, διέλευση των συνόρων Κακαβιάς. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες, μπαίνουμε στην Αλβανία, στα Ελληνόφωνα χώρια της Δρόπολης. Επίσκεψη στις Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41. Θα τελέσουμε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων. Στη συνέχεια,  γεύμα στην πιο Ελληνική κωμόπολη της Αλβανίας, τη  Δερβιτσάνη. Θα καταλήξουμε στο Αργυρόκαστρο, παλιά πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, έδρα  της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Θα γνωρίσουμε από ψηλά την ιστορία της παραδοσιακής πόλης και του κάστρου της. Το ιστορικό κέντρο αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Από ψηλά θα δούμε την περιοχή του Τεπελένι και της Κλεισούρας, τα ιστορικά βουνά γύρω από τον Δρίνο ποταμό και τον Αώο. Εκεί είναι και η περιοχή του Μπαλαμπάν και η τοποθεσία Τρία Αυγά, όπου έγιναν οι φονικότερες ίσως μάχες αυτού του ηρωικού έπους του 1940-1941. Υπολογίζεται ότι στα βουνά αυτά έχουν πέσει ηρωικά περίπου 2000 στρατιώτες και αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού. Συνεχίζουμε και καταλήγουμε στην Αυλώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πανοραμικός bynightγύρος της πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Κυριακή  : Αυλώνα –  Χειμάρα - Αγ. Σαράντα

Μετά το πρόγευμά μας, θα περιηγηθούμε στην τουριστική, παραθαλάσσια πόλη της Αυλώνας με την μεγάλη ιστορία και το έντονο Ελληνικό στοιχείο. Σύγχρονη πόλη. Μεγάλες λεωφόροι. μοντέρνα κτίρια, μεγάλο λιμάνι. Στην κάθοδό μας προς νότο θα σταματήσουμε  στην Χειμάρα, πόλη με έντονο το Ελληνικό στοιχείο. Εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Τραπεζάκια έξω και να μιλούν μόνον Ελληνικά. Το ίδιο και τα παιδιά στο σχολείο. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στους Αγ. Σαράντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο γεύμα. Μετά την σχετική ανάπαυση, θα επισκεφτούμε το κάστρο του Λεκούρση, σε ψηλό λόφο με θέα την πόλη των Αγ. Σαράντα και την Κέρκυρα. Ελεύθερος  χρόνος για δείπνο και νυχτερινή βόλτα στην παραλία των Αγ. Σαράντα. Οι Αγ, Σαράντα είναι χτισμένοι πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμο, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους. Ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Δευτέρα: Αγ. Σαράντα – Βουθρωτός – Εξαμίλια - Λειβαδιά - Λαμία

Μετά το πρόγευμά μας, ελεύθερος χρόνος στην παραλία των Αγ. Σαράντα. Αναχωρούμεδιασχίζοντας τα παράλια του Ιονίου και της λιμνοθάλασσας , απέναντι από την Κέρκυρα, τα Εξαμίλια για να καταλήξουμε στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού του 7º - 6° π.χ. αιώνα. Προστατευόμενη από την UNESCO από το 1992. Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο με θέατρο από το 3º π.χ. με βασιλική βυζαντινής εποχής, με αγορά, γυμνάσιο, παλαιοχριστιανικές βασιλικές του 6º μ.Χ.  κ.α. Στην συνέχεια θα γευματίσουμε (και κολύμπι, για όσους επιθυμούν) στα Εξαμίλια. Αναχωρούμε για τα σύνορα Μαυρομάτη, αφού σταματήσουμε για καφέ στο ελληνικό χωριό ΛΕΙΒΑΔΙΑ .Θα επισκεφθούμε την εκκλησία και το σχολείο. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις στα σύνορα, μπαίνουμε στην Ελλάδα. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις, αργά το βράδυ φτάνουμε στον προορισμό μας, Λαμία.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  2. Μία διανυκτέρευση στο (4*) στους Αγ. Σαράντα και μια διανυκτέρευση   ( στην Αυλώνα  σε δίκλινα δωμάτια.
  3. Δύο πλούσια προγεύματα σε μπουφέ.
  4. Δύο πλούσια δείπνα.
  5. Αρχηγός – συνοδός της εκδρομής, Έλληνας –  γηγενής Βορειοηπειρώτης, κάτοικος των Αγ. Σαράντα.
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  7. Φ.Π.Α.

ΤΙΜΗ / ΑΤΟΜΟ : 145 € σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

                                 180 € σε μονόκλινο δωμάτιο

FacebookTwitterGoogle Bookmarks