ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ | 6ΗΜΕΡΕΣ

Τιμή από: Καλέστε μας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΚΕΤΟΥ

  • Πακέτο: ΕΥΡΩΠΗ
  • Προορισμός: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ
  • Μεταφορά: Οδικώς
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή
  • Ημέρες: 6
  • Αναχωρήσεις: 23.07, 20.08, 24.09

ΣΟΦΙΑ - ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ - ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ – ΝΕΣΕΜΠΑΡ - ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ - ΒΑΡΝΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ


1 ΗΜΕΡΑ: ΛΑΜΙΑ – ΣΟΦΙΑ
Αναχώρηση από ΛΑΜΙΑ με ενδιάμεσες στάσεις και από εκεί διασχίζοντας τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συνεχίζουμε το ταξίδι μας περνώντας έξω από τις πόλεις ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ και ΝΤΟΥΠΝΙΤΣΑ για να φτάσουμε στη πρωτεύουσα ΣΟΦΙΑ. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης στο οποίο δεσπόζει ο καθεδρικός ναός του ALEXANDER NEVSKI, η Βυζαντινή εκκλησία της ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, το Κοινοβούλιο και η Όπερα. Κατόπιν τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2 ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ - ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ (ΠΟΜΟΡΙΕ)
Πρόγευμα και σήμερα θα αναχωρήσουμε με προορισμό μας τη Μαύρη Θάλασσα μέσω του νέου αυτοκινητοδρόμου Τρακια. Πρώτη μας στάση η ιστορική ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ, γνωστή και ως πόλη των φιλυρών και των ποιητών. Επίσκεψη στη παλιά πόλη στην οποία κυριαρχεί η Ρωμαϊκή Αγορά ενώ στο λόφο πάνω από το κέντρο δεσπόζει το μνημείο των Πεσόντων του Ρωσοτουρκικού πολέμου του 1877.Παραμονή για γεύμα και στη συνέχεια για την ιστορική ΑΓΧΙΑΛΟ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη παραλία της πόλης.

3 ΗΜΕΡΑ: ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΣΩΖΟΠΟΛΗ - ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ
Πρωινό και η περιήγηση μας ξεκινά με πρώτο σταθμό το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου με την σπουδαία εικονογράφηση του όπου σήμερα θα υπάρχει και ο επιτάφιος. Κατόπιν για την ΑΡΧΑΙΑ ΣΩΖΟΠΟΛΗ που διατηρεί την ονομασία της και η οποία ήταν αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα. Σπουδαίο κέντρο ελληνισμού το οποίο φιλοξενεί μέχρι και στις μέρες μας τους περισσότερους Έλληνες στη περιοχή αυτή της Μαύρης Θάλασσας. Επόμενος σταθμός μας η πόλη του ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ(ΠΥΡΓΟΣ),εμπορικό κέντρο, λιμάνι και γενέτειρα του ποιητή Κώστα Βάρναλη. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζουν η Μητρόπολη, το Θέατρο της Όπερας και ο κομψός πεζόδρομος Αλεξάνδροφσκα. Παραμονή για γεύμα και αγορές στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης. Κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο - Διανυκτέρευση.

4 ΗΜΕΡΑ: ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ(ΝΕΣΕΜΠΑΡ) – ΒΑΡΝΑ - ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ
Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στην πολύ σημαντική για τον ελληνισμό της Ανατολικής Ρωμυλίας πόλη της ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ. Άφιξη και περιήγηση στη παλιά πόλη που ειναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο και με τις 42 εκκλησίες της αποτελεί προστατευόμενο μνημείο της UNESCO ενώ είναι γνωστή για τα επιβλητικά τείχη της Αγ. Σοφίας (παλιά Μητρόπολη) και τα παλιά λουτρά του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου IV .Κατόπιν θα αναχωρήσουμε διασχίζοντας την Ακτή του Ηλίου με προορισμό την “καλοκαιρινή πρωτεύουσα” της χώρας, τη πόλη της ΒΑΡΝΑΣ η οποία υπήρξε σπουδαίο οικονομικό κέντρο και για ένα διάστημα από το 1949 ως το 1956 πήρε το όνομα Στάλιν. Θα έχουμε περιήγηση σε ένα από τα σύμβολα της περιοχής , τη μονή Αλατζά (XII —XIV) που χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο αποτελεί έναν από τους πιο συχνά επισκεπτόμενους τουριστικούς χώρους της χώρας. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Στη Βάρνα θα δούμε τη Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και το πρόσφατα κατασκευασμένο και ιδιαιτέρως εντυπωσιακό Ενυδρείο όπου προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε το συναρπαστικό σόου των δελφινιών. Παραμονή για γεύμα στη πολυσύχναστη ακτή της περιοχής και χρόνος ελεύθερος για αγορές στο εμπορικό κέντρο της πόλης .Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , δείπνο. Διανυκτέρευση.

5 ΗΜΕΡΑ: ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΟΦΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τη σπουδαία πόλη της Ανατολικής Ρωμυλίας την ιστορική ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Άφιξη και πεζή περιήγηση στην παλαιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά. Η παλαια πολη, οι μιναρεδες ντζουμαγια και ιμαρετ, το αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το σπιτι - μουσειο Κουγιουμτζογλου και η εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα ενώ θα έχουμε χρόνο για γεύμα προαιρετικά στον όμορφο πεζόδρομο και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την ΣΟΦΙΑ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6 ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ- ΛΑΜΙΑ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε με προορισμό το ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, άφιξη στην όμορφη λουτρόπολη ,περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της όπου και δεσπόζει ο γιγαντιαίος πλάτανος 500 ετών δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι . Το υγρό στοιχείο είχε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης και σήμερα αναβλύζουν ιαματικές πηγές τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Κατόπιν αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ για τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων, με ενδιάμεσες στάσεις στη ΛΑΜΙΑ.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν
  • 5 διανυκτερεύσεις σε πολυτελές ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα κλπ, προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι είναι προαιρετικό και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση: Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί, απαραίτητη για τη συμμετοχή στο ταξίδι ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΣ ?

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σα δώσουμε όποια πληροφορία θέλετε σχετικά με το πακέτο μας.

Πεδία με την ένδειξη (*) είναι υποχρεωτικά.