ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΟΦΙΑ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ

Τιμή από: Καλέστε μας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΚΕΤΟΥ

 • Πακέτο: ΕΥΡΩΠΗ
 • Προορισμός: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΗ - ΣΟΦΙΑ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ
 • Μεταφορά: Οδικώς
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή
 • Ημέρες: 5
 • Αναχωρήσεις: 26.06.2019

1η ΗΜΕΡΑ

ΛΑΜΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Νωρίς το πρωί 00:30π.μ αναχώρηση για Βουκουρέστι. Μετά τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση και καφεδάκι. Διέλευση από τα σύνορα Προμαχώνα. Στάση στα αφορολόγητα. Άφιξη στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη γνωριμία με την πόλη Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση

2η ΗΜΕΡΑ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (Σινάια / Καρπάθια)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την Σινάια στα Καρπάθια όρη. Κατά την πανέμορφη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία μιας πρώτης γνωριμίας με τις φυσικές ομορφιές της χώρας. Στο μαργαριτάρι των Καρπαθίων, την Σινάια, θα επισκεφθούμε την ομώνυμη Ιερά Μονή που κτίστηκε το 1685 και το παλάτι Πέλες, παλαιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση, η αίθουσα των όπλων, οι συλλογές αριστουργημάτων απ’ όλον τον κόσμο που κοσμούν τα 365 δωμάτια που δίκαια το κάνουν ένα από τα λαμπρότερα ανάκτορα της Γηραιά ηπείρου. Συνεχιζουμε για την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Πρόκειται για μια ορεινή πόλη με 500.000 κατοίκους, με δρόμους και κτίσματα του 18ου αιώνα.

Θα περπατήσουμε στα όμορφα δρομάκια του Μπρασόβ και θα θαυμάσουμε την ομορφιά του. Θα επισκεφθούμε επίσης τη Μαύρη Εκκλησία, φημισμένη για το αρμόνιο της και την πολύτιμη συλλογή των περσικών χαλιών, το Δημαρχείο της πόλης, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο τυπογραφείο όπου τυπώθηκε η ρουμανική γλώσσα και θα γνωρίσουμε το γραφικό χαρακτήρα της πόλης. Επίσης θα επισκεφθούμε τον πύργο του Δράκουλα ή Bran Castle στο χωριό Mπράν. Εκεί έζησε μέρος της ζωής του ο αιμοσταγής ηγεμόνας της Ρουμανίας Βλάντ Τσέπες, που ο μύθος τον συνέδεσε με το φοβερό κόμη Δράκουλα. Στις αίθουσες του έχουν γυριστεί οι περισσότερες ταινίες του Δράκουλα με τον Κρίστοφερ Λι. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση

3η ΗΜΕΡΑ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό , θα επισκεφθούμε το Πατριαρχικό ναό του Άγιου Δημήτριου, το καταπληκτικό μουσείο φυσικής ιστορίας του Αντύπα, το «μουσείο του χωριού», που είναι το μοναδικό στο είδος του και παρουσιάζει την παλιά παραδοσιακή αγροτική ζωή και τις παραδόσεις της χώρας, το «ναό της μουσικής», το «Ατενέουμ», την Στρατιωτική Ακαδημία, την αψίδα του Θριάμβου, την Βουλή, την ελληνική εκκλησία και το τελευταίο «απόκτημα» πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο με το διασκεδαστικό τίτλο. Μέγαρο του Λαού. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση μετά το πρωινό για Σόφια. Άφιξη και πρώτη ξενάγηση στην όμορφη πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ

ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΛΑΜΙΑ

Μετά το πρωινό θα δούμε την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, την Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Συνεχίζουμε για Σαντάνσκι και με ενδιάμεσες στάσεις, με τις πιο όμορφες αναμνήσεις, στη Λαμία.

 

Περιλαμβάνει:

 • Πολυτελές λεωφορείο με έμπειρο οδηγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • 1 διανυκτέρευση στο RAMANDA στη Σόφια με ημιδιατροφή
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Hotel 4* ή παρόμοιο στο Βουκουρέστι με ημιδιατροφή εκ το οποίο το ένα είναι Εορταστικό δείπνο
 • ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Δεν Περιλαμβάνει:

 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα (εισόδους μουσείων , ποτά , φιλοδωρήματα κ.λ.π.)
 • Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τιμή κατ’ άτομο:

 • Δίκλινο - Τρίκλινο
 • Μονόκλινο

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν, για την καλύτερη δυνατόν εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥΕΙ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΣ ?

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σα δώσουμε όποια πληροφορία θέλετε σχετικά με το πακέτο μας.

Πεδία με την ένδειξη (*) είναι υποχρεωτικά.