ΓΡΕΒΕΝΑ - ΣΑΜΑΡΙΝΑ

Τιμή από: Καλέστε μας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΚΕΤΟΥ

 • Πακέτο: ΕΛΛΑΔΑ
 • Προορισμός: ΓΡΕΒΕΝΑ
 • Μεταφορά: Οδικώς
 • Διατροφή: Πρωινό
 • Ημέρες: 2
 • Αναχωρήσεις: 25.05.2019

2 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Αναχώρηση: 25.05.2019

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από την ΛΑΜΙΑ στις 07:00. Στάση στην Καλαμπάκα για καφεδάκι. Επίσκεψη στο Μουσείο Λάβδα (μανιταριών). Ένα όμορφο και ζεστό χώρο στον οποίο εκτίθενται όλα τα μανιτάρια της περιοχής και παρουσιάζονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Άγρια φυσικά μανιτάρια, αποξηραμένα, αλλά και γλυπτά ενσωματώθηκαν μέσα σε προθήκες οι οποίες είναι και μικρογραφία της φύσης. Δίνονται πληροφορίες για τα μανιτάρια με πλούσια βιβλιογραφία και οπτικοακουστικό υλικό, παρέχεται επίσης η δυνατότητα για μικροσκοπική εξέταση. Συνεχίζουμε για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας. Προαιρετικό γεύμα. ΗΒασιλίτσαείναι βουνότηςΗπείρουκαι τηςΜακεδονίαςστα όρια των νομώνΙωαννίνωνκαιΓρεβενών. Η κορυφή της έχει υψόμετρο2.249 μέτρα και βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της οροσειράς τηςΒόρειας Πίνδουανάμεσα στα χωριάΔίστρατο,Σμίξηκαι Αβδέλλα. Διαθέτει και χιονοδρομικό κέντρο με 5 πίστες και 8 αναβατήρες. Το όρος Βασιλίτσα είναι σημαντικός βιότοπος για την αρκούδα, τη βίδρα και το αγριόγιδοκαι έχει συνολική έκταση 1356.29εκτάρια. Επιστροφή στην περιοχή Φιλιππαίο Γρεβενών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετικό γλέντι. Διανυκτέρευση .

2η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το μουσείο Μηλιές. Μοναδικά προϊστορικά ευρήματα στο Νομό Γρεβενών: οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες του κόσμου. Μοναδικά ευρήματα φέρνουν διαχρονικά στο φως την προϊστορία των Γρεβενών. Πρώτα ο γίγαντας των Αμπελιών 200.000 ετών, δηλαδή ένας ελέφαντας θερμών κλιμάτων, του είδους Elephas (Paleoloxodon) antiquus, με ύψος στους ώμους στα 4 μέτρα, μεσήλικας (40 περίπου χρονών) με χαρακτηριστικούς ευθείς χαυλιόδοντες, σε αντίθεση με τα τριχωτά μαμούθ Mammuthus primigenius των παγετωδών περιόδων που είχαν καμπύλους χαυλιόδοντες. Αναχώρηση για Γρεβενά. Τα Γρεβενά είναι πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού Γρεβενών. Έχει 10.939 κατοίκους (απογραφή 2001) και είναι έδρα του ομώνυμου δήμου. Η οικονομία της πόλης βασίζεται στις υπηρεσίες και το εμπόριο. Η πόλη εμφανίζεται από την εποχή του Βυζαντίου. Διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται το καλοκαίρι, ενώ λαμβάνουν χώρα και διάφορα τοπικά έθιμα όπως αυτό της "Γκαμήλας" την Κυριακή της Αποκριάς. Το Νοέμβριο του 2007 ανακηρύχθηκαν επίσημα "Πόλη των Μανιταριών". Προαιρετικό γεύμα στην πόλη των Γρεβενών. Επιστροφή στην ΛΑΜΙΑ μετά τις απαραίτητες στάσεις για καφεδάκι, ξεκούραση και με τις πιο όμορφες αναμνήσεις από την εκδρομή μας.

 

Περιλαμβάνει :

 • Πολυτελές λεωφορείο με έμπειρο οδηγό
 • Αστική ασφάλεια
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο με πρωινό
 • περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Δεν Περιλαμβάνει :

 • Ότι είναι προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ποτά , φιλοδωρήματα , εισόδους σπηλαίων και μουσείων , κ.λ.π.


Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών .

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΣ ?

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σα δώσουμε όποια πληροφορία θέλετε σχετικά με το πακέτο μας.

Πεδία με την ένδειξη (*) είναι υποχρεωτικά.